UPOTREBA ČOVEKA

8

Festival Novi tvrđava teatar koji se održava na otvorenim terasama Vile Stanković pomeren je zbog aktuelne epidemije iz svog uobičajenog letnjeg termina u jesenji. Umesto u julu, festival će biti održan od 4. do 8. septembra.

Novi tvrđava teatar će biti otvoren premijernom izvedbom Upotrebe čoveka po romanu Aleksandra Tišme, u dramatizaciji Borisa Liješevića i Fedora Šilija, a u režiji Borisa Liješevića. Ova predstava je nastala u koprodukciji festivala Novi tvrđava teatar (Novi Sad),  Novosadskog pozorišta/Újvidéki Színház, festivala Grad teatar (Budva) i East West centra (Sarajevo). Reprizno izvođenje nas očekuje na poslednjem festivalskom danu – 8. septembra.

Na repertoaru će se pored toga, 5. i 6. septembra, naći predstava Ana Karenjina Novosadskog pozorišta/Újvidéki Színház, čiju režiju potpisuje Dejan Projkovski, te 7. septembra predstava Oleanna, koju izvode studentkinje master studija Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu, u klasi Vide Ognjenović.

,,Zbog velikog interesovanja publike za Novi tvrđava teatar, žao nam je što smo morali da pomeramo datume. Međutim, ovo je prilika da zajedno sa publikom proverimo taj rani septembarski termin. Može se  pokazati kao festivalski pogodniji, pa, ako se u to uverimo, možda ćemo ga i zadržati“, najavili su u organizacionom timu festivala.